Jag har gjort en mixed media-canvas där jag provat på nya (för mig) tekniker. Skissen kommer från Hobbyworlds septemberutmaning, en jättefin skiss som jag hoppas kunna skapa en layout efter också! Tavlan är tänkt som en födelsepresent till en liten pojke.

DSC_1240förm

Jag började med att skära till remsor av spillpapper i olika bredder och längder. Dessa vävde jag sedan i hop och fäste i motstående hörn för att skapa struktur på bakgrunden. Jag målade över dem och resten av canvasen med flera lager gesso så att allt skulle bli vitt. Jag strök på modeling paste lite här och där genom en stencil och satte även fast bokstäver uppe i högra hörnet, som också fick sig några lager vit färg.

När allt torkat ordentligt tog jag fram mister i två blå nyanser. Jag började med den ljusaste och sprejade på hela tavlan, och sedan ett lager extra från en tredjedel in och nedåt. Den mörkare blå sprejade jag sedan med på ungefär halva.

Under torkningsprocessen lyckades min 14-månaders dotter komma åt mitt skrivbord och välta en mugg med vatten, delvis på tavlan. Därav vattenfläckarna. Det gjorde dock ingenting, mixed media ska ju vara lite ojämnt och kladdigt…

Eftersom jag inte hade någon brun sprej, så duttade jag på brun Distress Ink på undre halvan, och hade fler lager ju längre ned jag kom. Jag färgade in ostduk och snöre med misten och limmade fast dem. Jag fäste en blomma, en charm och en tag med ett bibelord (som jag fått som RAK) och drog med den bruna Distress inken över nedre delen av ostduken och snöret. Allra sist sprejade jag några lager Fixativ för att öka hållbarheten.

Advertisements