Förra helgen hade jag besök av en god vän, och jag fick otroligt fina stickers med fjärilar av henne. Lägg till att min fjärilstokiga mor snart skulle fylla år, och resultatet var att jag satte mig och gjorde kort på temat “fjärilar”. Här kommer resultatet:

Detta gjort är skapat som inspirationsbidrag till Malins kortutmaning. Gräset har jag skurit ut på fri hand ur ett grönt mönsterpapper, och bakgrunden är gjord  med tre blå nyanser Distress Ink. Texten är stämplad på ett separat papper och fastsatt med 3D-kuddar. Prickarna är ritade med en fin svart penna.

Här har jag embossat en bit cardstock, inkat kanterna med svart och limmat på kortstommen. På det har jag sedan satt fjärilsstickersen. Texten är stämplad på en remsa, kanterna inkade och fastsatt på 3D-kuddar.

Även till detta kort använde jag en embossad bit cardstock, men på detta strök och skvätte jag med mist i blått och lila och kanten är inkad med lila Distress Ink. Texten gjord med min skrivare, och textremsan har inkade kanter och sitter på 3D-kuddar. Halvpärlor i två nyanser har jag använt. Fjärilen är en cardstockstickers med vellumvingar, vilket är otroligt effektfullt och svårt att fånga på bild.

Nästa kort är det som min mor till slut fick.

Här har min Cameo fått jobba. Jag letade rätt på en skärfil i form av en fjäril, placerade den var jag ville ha den i en (14×14)cm stor ruta, tog bort ytterkonturen så att bara “hålen” i fjärilsvingarna blev kvar. Jag skrev också “65” i rutan och skar ut. Jag skar även ut separat en likadan “hel” fjäril.

Sedan hade jag några nyanser Distress Ink på kortbasen, och ovanpå det limmade jag fast den utskurna biten så att färgerna syntes genom det utskurna. Jag passade den utskurna fjärilen direkt ovanför hålen. Konturerna fylldes i med en svart penna, och så ritade jag prickar och en ram också. Lite bling avslutade det hela.

Inspirationen till dessa kort hittade jag på Pinterest. Jag stämplade och skvätte mist på bakgrunderna och inkade kanterna innan jag monterade dem på respektive kortbas. Det blå har en stämplad text fastsatt med 3D-kuddar, och på det rosa stämplade jag texten direkt på kortet. Det rosa har även utstansade blommor med halvpärlor.

De två sista korten går i regnbågens tecken:

Bakgrunden är gjord på en bit (13,5×13,5)cm cardstock och jag har använt Distress Ink för att färga in den. Den är sedan limmad direkt på kortbasen och ovanpå den sitter en ram utskuren med Cameon. Även fjärilarna är utskurna med maskinen, och bakom varje fjäril har jag satt vellum. För att fjärilsvingarna ska stå upp lite har jag böjt till dem och enbart haft lim på fjärilskropparna. På dem sitter blingstenar och så har jag ritat antenner med fin svart penna. Texten är stämplad direkt på bakgrunden.

Sista kortet är även min egen favorit av dem jag visat här. Jag gillar enkla, stilrena kort. Fjärilen är utskuren med min Cameo ur svart cardstock, och limmad på en bit som jag färgat in på samma sätt som på kortet ovan. Jag klippte sedan runt konturerna och limmade fast på en bit kraftcardstock. Den mattades med svart, och fästes på kortbasen. Enkelt, men i mitt tycke väldigt slående.

 

Advertisements