Jag tänkte idag visa olika typer av mer eller mindre arbetade titelkort för PL, gamla som nya. De kommer i den ordning som det föll sig i skrivande stund och alltså inte kronologiskt eller enligt något annat system.

Först ut är två kort som hör i hop och sitter på samma sida i albumet. Jag har visat dessa förr i bloggen, men det är ett tag sedan (2,5 år sedan). Jag har en halv doily, träpil, pappersremsa, och pärlor på bägge, även om placeringen och exakt utseende skiljer sig åt. Det är ett enkelt sätt att knyta i hop en design och visa att korten hör ihop på.

Även dessa två finns i bloggen sedan tidigare och de hör i hop. Som synes har jag använt samma knep som på paret ovan. Man kan som sagt knyta i hop design med färg, form, antal, material och/eller placering av element, det behöver inte vara exakt likadant.

På detta kort har jag stämplat, använt washi, wood veneers, hemgjord flair och en halv etikett. Den lilla kameran är utklippt ur ett fillerkort från samma serie och fastsatt på 3D-kuddar.  Även den mönstrade remsan kommer från ett 3×4”-kort. Själva titeln är för en gångs skull inte i fokus.

På detta titelkort har jag skurit ut “innehållet” i den tryckta etiketten och lagt ett annat papper bakom. Årtalet är utskuret med min Cameo och så har jag satt på washi,  stickers (ena på 3D-kuddar) och en hemgjord flair från samma serie.

Detta kort består bara av ett foto som jag skrivit titeln på med stickers. Enkelt, men enligt mitt tycke väldigt snyggt (schas med dig Jante!).

Bakom träpilen på detta kort satte jag en bit kontrasterade papper från samma serie. Jag markerade också månaden med en epoxy-bubbla, limmade på pärlor och satte på stickers.

Ytterligare två kort som hör i hop. Jag använder mig ofta av bitar från 3×4”-kort från serien jag använder för att göra dekorationer som matchar. Små kort får man ändå så många dubbletter av att några kan offras för syftet.

Här har jag skurit till ett kort av ett 12×12”-mönsterpapper, satt på en die cut jag fått i en RAK och så bokstavsstickers. Ibland behövs det inte mer än så.

Även detta kort kommer från ett papper med trämönster (dock ej samma som ovan), men detta har jag dekorerat mer. Jag har skvätt och stämplat med vit akrylfärg, satt dit en remsa mönsterpapper, washi, bling och två puffy stickers (limeskiva och bi), samt ritat med vit penna.

Nästan ett år senare använde jag fler stickers från det arket (de är ju så söta), i kombination med en etikett och bokstäver.

Här har jag i huvudsak använt etiketter för att dekorera med. “Maj” har jag stämplat både på kortet och på en hemgjord flair.

Jag tyckte så mycket om detta  3×4”-kort, men hittade ingen plats för det som det var. I stället skar jag ned det, rundade hörnen och limmade det på titelkortet.

Även här är det i huvudsak etiketter som använts.

Här skar jag ut den tryckta etiketten och satte ett annat kort bakom. Texten är utskuren på min Cameo och på den har jag haft 3D-lack. Säkerhetsnålen är en stämpel.

Det sista kortet jag visar denna gång är också det senaste. Jag försökte följa de tryckta bladens placering, vinkel och form med de fastlimmade bladen. Jag har även stämplat med två olika stämplar, haft på en träpil och enamel dots.

Advertisements