Denna canvas gjorde jag som dopgåva till ett syskonbarn:

Jag började med att skissa händerna direkt på canvasen och sedan måla konturerna med svart akrylfärg. Jag hade på modeling paste genom en stencil och medan den torkade limmade jag på snöre och blad på händerna. Bladen har jag fått i RAK, och de verkar vara gjorda i någon typ av papperslera. När limmet torkat målade jag sedan över händerna med svart.

Jag målade bakgrunden med blått och efter en stund drog jag med en våtservett så att lite av den blå färgen försvann och reliefmönstret framträdde bättre.

Medan det torkade så tog jag fram jordgloben. Jag har en världskarta som skrivbordsunderlägg och det fick tjäna som mall när jag målade jordgloben.

Jag täckte händerna med papper och stänkte vit akrylfärg för att efterlikna stjärnor. Jag målade stjärnformade wood veneers med vitt och limmade fast.

Sedan strök jag på blå och grön Inka gold på snöret, bladen, rosorna och pärlorna, samt lite grand på själva händerna. Jag limmade också fast fler dekorationer på dem.

Jag funderade på om jag skulle ha med texten “He’s got the whole World in His hands” någonstans, men avgjorde att det är ganska uppenbart vad tavlans motiv syftar på, så det blev utan text.

När allt torkat över natten sprejade jag på Fixativ för att göra tavlan mer hållbar.

Advertisements