Jag är nu klar med julkorten jag ska skicka i år. Det blev totalt 30st, och som vanligt har jag använt mig av några olika designs som jag sedan gjort en handfull likadana av. Årets tema är “stämplat”.

Jag älskar julgranskulor, och dessa stämplar köpte jag 2011 och använde på det årets julkort. Jag har sett många olika varianter på motivet “hängande julgranskulor”, och denna gång valde jag att stämpla två stycken i grått som bakgrund. Sedan stämplade jag samma kula i färg, klippte ut och monterade på 3D-kuddar. Jag stämplade text i samma färg som kulan och mattade med cardstock. Satinband och bling bryter av och ger struktur.

Inspirationen till dessa kort hittade jag på Pinterest. Jag hade ingen stor snöflingestämpel, så jag skar ut två olika snöflingor med min Cameo och använde som stencil tillsammans med brun Distress Ink. Jag ritade med vit penna och satte på bling.

Jag stämplade ett träd med svart och ritade dit en fågel på fri hand. Jag stämplade text med rött och även fågeln fick rött på sig. Snöflingorna är bara prickar med en vit penna.

Även till detta kort har jag hämtat inspiration ifrån Pinterest. Jag valde dock att stämpla vissa av granarna i grått istället för samtliga i vitt. Jag tycker mycket om effekten, och vitt på kraft är väldigt snyggt.

Det sista kortet har jag “haft i huvudet” länge, och det var p.g.a. det som jag köpte granstämplarna. Granarna är stämplade med grått, och en med grön Distress Ink. Sedan har jag ritat snö med en vit penna och stämplat text. Denna godjul-stämpel köpte jag för över tio år sedan, och jag har använt den till julkorten varje år sedan dess, med bara något enstaka undantag. Den är lagom stor, typsnittet är väldigt fint och den passar till många olika stilar.

Advertisements