Efter att jag var klar med December Daily så hade jag massor med papper, PL-kort och dekorationer liggandes i min scraphörna. Jag bestämde mig för att direkt sätta igång med att göra julkort och använda så mycket av det överblivna materialet som möjligt. Jag tänkte som så att det vore enklare än att först samla ihop allt överblivet, förvara det någonstans i min redan överfulla hörna och sedan plocka fram det igen om sisådär tio-elva månader… På nyårsdagen satte jag igång, och ett drygt dygn senare hade jag gjort 33st kort, och använt upp nästan alla dekorationer och 6×6-papper, samt decimerat antalet PL-kort. Det lilla som är kvar tänkte jag använda till julrelaterade layouter, och så kan jag med gott samvete köpa en ny julserie till detta års DD.

Här är några av korten jag gjorde. I princip allt material utom cardstock och eventuella doilies kommer från någon julserie av Simple Stories. Jag räknade till sammanlagt fyra olika serier.

Här har jag använt die cuts, stickers och pappersremsor.

De flesta cardstock man kan köpa till scrap är i formatet 12×12” (30,5cmx30,5cm), och när man vill göra ett dubbelt kort i A5-storlek blir det ganska mycket över. Därför tänkte jag att jag inte skär bort den kant som blir “över”, utan viker in den istället, så här:

Jag brukar alltid ha ett familjefoto i de julkort jag skickar, så jag tänkte att man kan skriva hälsningen på andra sidan av remsan, och ha fotot på mittdelen.

Här är ett till kort med den vikningen:

Det är ett PL-kort som jag mattat med svart, och så en remsa mönsterpapper, också mattad med svart. Det syns inte så bra på fotot, men stjärnan på PL-kortet är i guldfolie.

Här är ett till A5, fast utan den extra vikningen:

Och så några som är (14×14)cm:

  När jag hade gjort klar alla kort så städade jag skrivbordet, och hittade såklart en del dekorationer som jag inte tidigare upptäckt när jag rotat rund bland alla grejer. Detta kortet är skapat med samtliga av dessa “eftersläntrare”:

Den som kan räkna inser att jag här bara har visat en liten del av alla korten jag gjorde. Om jag kommer att visa resten vet jag inte, men troligt är att det i sådana fall blir i december.

Advertisements