Jag blev sugen på att göra en layout med något babyfoto, så jag valde ut ett på Leah när hon var 9 månader. På den tiden hade jag analog kamera och var alltså tvungen att skanna av fotot innan jag kunde skriva ut det, så kvalitén lämnar en del att önska.För flera år sedan gjorde jag en layout där jag berättade om Leahs smeknamn, men var aldrig nöjd med den, så jag gjorde nu en ny.

För ovanlighetens skull har jag inte skvätt, stämplat eller på annat sätt bearbetat den vita cardstocken. Det enda som möjligen skulle kunna klassas som bakgrundsarbete är att jag limmat på vita doilies och sytt med vitt.

Jag har använt mig av spillbitar från Simple Stories fina serie “Hello Baby”. Det är en av de finaste baby-serierna jag sett, och jag använde den till mina yngsta döttrars Första-året-album. Jag har klippt ut både “baby”, elefanten, hjärtan, månen, rosetten och blommorna ur olika papper. 9:an (som egentligen är en 6:a) och pilen med “cute” är färdiga die cuts. Det enda som inte är ifrån serien är cardstocken, doilies, etiketter, trästjärnorna och alfabeten.

När jag letade bokstäver till titeln så ville jag använda detta rosa foam-alfabet, men det fanns inga A kvar. Turligt nog fanns det några @, så jag tog ett och klippte bort “snabeln”. Det ser inte ut som de A som var med, men det gör inget.

När jag var i princip klar funderade jag över hur jag skulle få dit journalingen. Först tänkte jag skriva den direkt på cardstocken, men eftersom den har struktur kan skriften bli lite “knögglig”. Jag kom på idén att dela upp den på tre etiketter, men när jag satt fast dem tyckte jag att det behövdes mer, så jag limmade fast några till utan text, så att de blev lite som en del av bakgrunden.

Advertisements