Fru Limegrön har just nu en kortutmaning där man ska skapa antingen ett Valentinkort eller ett grattiskort. Jag valde det första, och plockade fram mina underbara stämplar och dies från Lawn Fawn, “Chemistry of Love”.

Jag stansade ut E-kolvarna, provrören och rundkolvarna ur vellum och vit cardstock. Den vita cardstocken färglade jag sedan med några olika Promarkers. Jag är inte egentligen speciellt förtjust i att färglägga, men på den här enkla nivån går det bra. Jag klippte bort den del som jag inte målat på, och klistrade fast den på respektive E-kolv/provrör/rundkolv. Jag ritade också högdagrar med vit penna. Sedan fäste jag dem på 3D-kuddar.

Titeln, som är en nördig ordvits, är utskriven på Kraft med brunt bläck. Jag stämplade ett litet hjärta som pricken över i:et och ritade en ram med brun penna. Även denna sitter på 3D-kuddar.

Pappret med atommodellerna är en gammal serie från Jillibean Soup, och jag sparar och snålar på de bitar jag har. Bandet har jag också haft länge, och minns inte var det kommer ifrån.

Alltsammans mattade jag med brun cardstock och limmade på kortbasen.

 

När jag ändå hade stämpelsetet framme så passade jag på att göra fler kort med dem (de är alltså inte menade som bidrag till Fru Limegröns eller någon annan utmaning).

Jag hade en tanke på att göra ett kort som såg ut som en gammaldags svart tavla. Jag använde mig av den släta baksidan av den cardstock jag hade hemma, och stämplade texten och E-kolvarna med vitt. Strukturformlerna har jag ritat med vit penna (det är serotonin, jag hade först tänkt oxytocin men det blir så mycket att rita…). Jag ritade också med vitt i E-kolvarna och de vita strecken färglade jag med Sharpies. Jag mattade med rött och monterade på kortbasen, men tyckte något saknades, det var för “rent”. Svarta tavlor får ju märken när de suddas, och jag efterliknade sådana genom att ha vit stämpelfärg på en tops som jag sedan “målade” med.

På detta kort började jag med att lägga två utstansade E-kolvar på pappret, och sedan hade jag på blå mist med hjälp av en plastpåse. När det torkad stämplade jag två E-kolvar med svart, lite snett nedanför de maskade områdena. Jag stämplade även en rundkolv och stansade ut. Jag färglade med blått och grönt, och rundkolven satte jag på 3D-kuddar.  Jag ritade strukturformler med svart penna och skrev ut titeln på min skrivare, innan jag limmade fast allt på kortbasen.

Jag kände att jag ville göra ett skak-kort också. Diesen som hör till stämplarna var dock lite för små, så jag skar istället ut dessa med min Cameo. Med lös blyerts så markerade jag på bakgrunden var rundkolvarna var, och så hade jag på Distress Ink i tre olika färger. Jag skvätte lite vatten på färgen för att få lite “bubblor”, och när det torkat stämplade jag hjärtan i respektive färg.

Jag tog en plastficka och sydde sömmar för att få tre fickor. Man kan såklart använda Fusen till detta, men den tar dels så lång tid att bli varm och dels var småflickorna vakna, så för mig är symaskinen (som alltid står framme) smidigare och säkrare.

Fickorna fyllde jag sedan med paljetter och glitter och sydde igen öppningen. Jag tejpade fast fickan på bakgrunden och satte fast höga 3Dkuddar och lade på det översta biten, där jag limmat fast en utskriven titel och ritat med svart penna.

Till det sista kortet tänkte jag använda några av de överblivna utstansade bitarna. Jag tog fram en embossingfolder som hade hjärtan som en del av mönstret, och passade in bitarna över olika hjärtan innan jag körde dem genom maskinen.

Bakgrunden gjorde jag genom att först varmembossa titeln med vitt pulver, och sedan dutta över Distress Ink (eftersom jag ändå hade de färgerna framme sedan förra kortet), skvätta med vatten och låta allt torka. Jag stämplade vita cirklar och “röken” ur kolvarna. Från början hade jag tänkt att använda svart som kontrast, men tyckte om den ljusa och mjuka färgskalan och bestämde mig för att låta bli.

Advertisements