Jag har inte scrappat många layouter hittills i år, pluggandet tar så mycket tid och energi. Men, jag får fortfarande idéer och inspiration som jag plitar ned i min skissbok, och denna layout har funnits som idé sedan i vintras. När jag fick se Veckans skiss och deras sommarutmaning så föll allt på plats, och jag satte mig ned och gjorde denna layout:

När småflickorna har lånat I-paden så finns det allt som oftast foton i den som de tagit, medvetet eller omedvetet. Här har jag samlat ett antal sådana selfies.

Jag började med att göra en negativremsa i Silhouettes programvara. Det är en fantastisk liten maskin! Nu var det bara att mäta hur stora fotona var, och sedan göra en negativremsa i passande storlek för dem och skära ut två stycken i svart cardstock. Även titeln är utskuren med Cameon. Det är inne med stora titlar just nu och jag tyckte att en sådan skulle passa bra till de stora negativremsorna.

Jag blandade till lite grå akrylfärg och använde en teknik som jag lärde mig när jag målade Warhammer-figurer. Man har på lite färg på en torr pensel, stryker av det mesta av färgen på kladdpappret och duttar sedan med lätt hand på färgen där man vill ha den. Så gjorde jag för att jag inte ville att remsorna skulle vara jämt svarta, och för att det matchade stilen på pappren.

Medan det torkade skrev jag journalingen. Jag brukar för det mesta göra den sist, men denna gång visste jag både exakt vad jag skulle skriva och var den skulle sitta.

Jag skar till bårder av pappret (serien har några år på nacken, är från Bo Bunny och heter Mama-razzi2) och limmade fast dem i mitten på kraftcardstocken. Jag satte fast negativremsorna med höga 3D-kuddar. I mitten spred jag även ut die cuts från serien och de sitter på något lägre 3D-kuddar. Även titeln sitter på sådana. Jag dekorerade med fler die cuts, stämplar, epoxybubblor, stickers från serien och några paljetter. Den lilla kameran klippte jag ut från ett av pappren.