I have made a layout for the second case file at CSI. The colour scheme was spot on me, and so was the  theme; I even used the text from the scene as a title.

The clues are: text pattern, textured paper, stamps, flowers, tag, bird and x-acto knife/fussy cut. The books on the photo are (some of) my diaries/journals,  dating from 1993 to 2017, and in the journaling I describe what writing means to me.

 

Jag limmade fast doilies på det linjerade pappret, och sedan skvätte jag en blandning av akrylfärg och Distress refill med en pensel. När det torkat stämplade jag ord med ljusgrått, samt en liten penna med brunt.

För en gångs skull kommer inte pappren från samma serie, utan jag plockade i hop dem från tre olika block. Jag bara älskar den flaskgröna färgen på ett av dem, och ville att det skulle synas så mycket som möjligt.

På det bruna pappret skar jag längs med mönstret med en kniv, och sköt in fotot under. Fotot kanter är inkade med brunt och det sitter på låga 3D-kuddar.

Den lilla fjäderpennan klippte jag ut från en die cut och den sitter på 3D-kuddar. Jag har dekorerat med hemgjorda flairs, en chipboard-fågel, blommor, nål, die cuts och gröna paljetter.

Advertisements